SRPSKI CENTAR ZA ENERGETSKU EFIKASNOST

Nudi rešenje kako da Srbija, srpska privreda,
srpski domaćin na srpski način postanu energetski efikasni!

Misija srpskog centra za energetsku efikasnost

Srpski Centar Za Energetsku Efiksanost kao jedinstveni edukativni centar ima za cilj da podstakne i omogući mladim stručnjacima da steknu praktično znanje iz oblasti energetike, termodinamike, ekologije.

Želimo da inspirišemo našu omladinu da veruju da njihova znanja mogu da se unaprede i da se svaki trud isplati!

Vođeni našom misijom želimo da edukujemo preduzeća, građane i studente o novim tehnologijama iz oblasti energetske efikasnosti, racionalne potrošnje energije, mogućnostima i načinima uštede energije, da probudimo svest o značaju upotrebe obnovljivih izvora energije.

U okviru Srpskog Centra za Energetsku Efikasnost nalazi se savremeno opremljena laboratorija za istraživanje i merenja iz oblasti niskotemperaturnog površinskog grejanja i hlađenja. U laboratoriju je integrisano podno grejanje, zidno grejanje kao i plafonsko hlađenje i faincoil uređaji za odvlaživanje. Svi merni uređaji su preko reglera povezani sa upravljačkom centralnom jedinicom Universumom.

U drugoj laboratoriji Centra se nalazi oprema za istraživanje sistema za proizvodnju pare i povratka kondenzata u industrijskim postojenjima.

Laboratorija za daljinsko upravljanje je opremljena sistemom za daljinski nadzor, kontrolu i upravljanje svim podstanicama sistema za grejanje i hlađenje.

Galerija